Rocking Rebels Eindhoven en hun vriendschapsband met de Teddyboys 1983

Zaterdag 30 mei 2015 vertrok een delegatie van de Rocking Rebels Eindhoven richting Herne, Duitsland. We waren uitgenodigd door de Teddyboys 1983 uit Nordrhein Westfalen. De Duitse rock-‘n-roll-fans hadden een boottocht geregeld die een uurtje of 6 zou duren. Met de Teddyboys 1983 en andere muziekliefhebbers gingen we om 19.00 uur aan boord. De trip werd “The ship of the lost souls 2” genoemd. Met de boot gingen we op jacht naar verloren zielen.
Omdat er bij de Rocking Rebels Eindhoven ook mensen die wat verder in het land wonen betrokken zijn, verzamelden we rond 15.00 uur bij Motel Eindhoven. Onderweg over de A67 sloot er zich bij een tankstation na asten nog een auto met 2 personen bij ons aan. Helaas was voorzitter frans van Dorst verhinderd, maar de vice-voorzitter, secretaris en penningmeester zorgden er voor dat het bestuurlijke gehalte hoog was. Verder gingen er nog enkele full members mee evenals een paar aspirant-leden. Na een uurtje of anderhalf gereden te hebben arriveerden in het haventje van Herne.

Na de auto’s geparkeerd te hebben was het handen schudden met de al aanwezige Teddyboys. Hierna gingen we de boot verkennen. Beneden zorgde Dan Cash met 2 medemuzikanten dat de sfeer er al goed in kwam. Op dat moment was nog niet iedereen op de boot, anderen zaten nog in het havencafé wat net als de boot “Friedrich der Grosse” heet. Tegen zessen waren er wat fotomomenten. Eerst de Teddyboys met elkaar en wat later gezamenlijk met de Rocking Rebels. Hierna was het tijd om aan boord te gaan.  De boot voer exact om 19.00 uur aan. Dan Cash deed nog wat songs en daarna was het tijd om een etage hoger te gaan alwaar ook meer ruimte was. Je had er een ruimte met banken met erachter een open deel wat als rokersruimte werd gebruikt, maar waar ook de instrumenten stonden van de 2 bands die zouden optreden. Die avond traden de Nymonics uit Hamburg op en de Town Rebels. De Nymonics speelden Doo-wop-muziek met een vleugje Rockabilly. De Town Rebels speelden echte Teddyboy-Rock-‘n-roll. Tussendoor was er nog een lopend buffet waar je uit diverse exotische gerechten kon kiezen. Hierna werden de vriendschapsbanden aangetrokken en kregen we aan het eind van de vaart vriendschapspatches van de Teddyboys 1983 President, Olaf Silberrücken. Nadat de boot was aangemeerd namen we van de Teddyboys afscheid en tegen drieën waren de Eindhovense Rebels weer thuis. (voor meer foto's zie gallery: Herne, Duitsland 30 mei 2015)

Wij bedanken de Teddyboy 1983 voor hun loyaliteit en gastvrijheid en zijn zeer verheugd met de vriendschap-patch!

Keer terug naar het overzicht.