Rocking Rebels Eindhoven bij Rockabilly Swamp

door de Jukebox Rebel
Op 11, 12 en 13 augustus, voor de 2e keer in korte termijn, wordt het plaatsje de Mortel het domein van de rockabilly`s.
Dit keer is het de beurt aan Rockabilly Swamp. De weersverwachting was vooraf niet al te best, maar is reuze meegevallen, zodat het publiek in behoorlijke getalen aanwezig was. Met name het campinggedeelte was redelijk volzet. Wat mij opviel dat er naast uiteraard Nederlanders, best wel wat Duitsers en echt veel Belgen aanwezig waren.
Verkoop en cateringstandjes vlak bij de ingang van de schuur, waar hét gebeurde.
Een podium waar iedere dag verschillende bands act de préséance gaven en het publiek in beweging zette. Zaterdagavond kwamen er zoals altijd behoorlijk wat mensen speciaal voor het muziekgebeuren.
De “topper” op die avond zou de Amerikaanse Redhead Lady van de Screaming Rebel Angels zijn. Een fraaie verschijning op het podium (een echt rockchick), maar ik vond haar zang toch echt beneden peil.
Alles bij elkaar was het een supertof weekend en zeker voor herhaling vatbaar.
Enigste minpuntje vond ik de echt lange pauze zaterdags tussen de 2 line-ups.
Die werd dan wel deels weer opgevangen door wat spontaan jamwerk van diverse artiesten die ook op de camping stonden.
Waaronder de blonde May West, ook geen onbekende binnen de R&R scene.
En als we het dan toch over geen onbekende hebben, enkele foto`s bij dit stuk zijn van Luis Vital. Deze allervriendelijkste rockabilly uit Tiburg met Portugese roots, die zijn achternaam echt eer aandoet met zijn danspasjes op de rock-‘n-roll muziek. Hij is al op een zeer respectabele leeftijd en hij slaat geen weekend over!! Keep on rockin’!
 

Keer terug naar het overzicht.