Rocking Rebels Eindhoven bij Rockabilly Roundup weekend

door Johan Teddyboy:
Afgelopen weekend, van 30 juni t/m 2 juli 2017 was het de beurt aan de organisatie en vrijwilligers van Rockabilly Roundup om een feest neer te zetten die in omvang steeds groter aan het worden is. Gegroeid van vrienden en bekenden samen met een aantal dagjes mensen die in de Mortel kwamen voor een paar bands, is dit uitgegroeid tot een compleet volle zaal afgelopen zaterdag 1 juli, je kan gerust zeggen dat rockabilly Roundup in 11 jaar inmiddels is uitgegroeid naar een begrip in Rockabilly land.

De organisatie bestaat uit Gert en Corina Grijpink, Mike en Linda van Lierop en natuurlijk een klein groepje vrijwilligers die een weekend weten neer te zetten waarbij de rock-‘n-roll en rockabilly muziekkeuze centraal staan. Maar ook Teddyboy bop, Hillbilly, Doowop, Jump and Jive worden niet vergeten, voor ieder wat wils dus. En dan komt er ook nog bij dat Gert er waarde op legt dat elk jaar een ander thema heeft. Vorig jaar lag deze in het Hillbilly spectrum in 2015 was het vooral een feest voor onze Teddyboy-muziekliefhebbers en dan dit jaar was het vooral rockabilly wat de klok sloeg. Gert kennen we van zijn geluidsman werkzaamheden waar hij in Nederland en daar buiten naam en faam heeft opgebouwd. Dan natuurlijk Mike van Lierop, de bassist/zanger van de Hi-Tombs die ook al internationaal bekend geworden is en met meerdere artiesten samen speelt. De artiesten die er deze Roundup speelden waren niemand minder dan: the Doggone Honkabillies, The Ragtones, Eddie and the Backfires, Mischief, Lynette Morgan & the Blackwater Valley Boys , The Excellos, Jack Rabbit Slim, The Rumble Rousers, Vince and the Sunboppers en een surprise act die niet kwam opdagen en vervangen werd door de Hi-Tombs.
Het weekend begon rustig, beetje bij beetje kwamen de eerste gasten binnen gereden. Het was niet echt druk te noemen toen de eerste band zijn opwachting maakte. Nu is dat gemiddeld nooit bij het begin van een festival, dus het was gewoon genieten met voldoende sta ruimte voor toeschouwer en cameraman. Een paar Rocking Rebels stonden lekker met de caravan op het gras, en ik moet zeggen dat dit wel heel relaxed uitzag. Volgend jaar ben ik er ook een van als ik er naar toe ga! Jukebox Rebel Jan en zijn zoon Pinball Rebel Cas, mijn nicht Betty en haar man Gerrit, new blood Stefan stonden dus geparkeerd… Dit sfeer was die vrijdag 100 % ondanks dat er even geschoven moest worden. De eerste band die namelijk op de lijst stond, Eddie and the Backfires, was in een file terecht  gekomen en kon met geen mogelijkheid op tijd zijn. Er moest dus snel gewisseld worden met de bands. Dit bleek een super zet te zijn, want de band die te laat was, was volgens mij de beste van die dag en misschien zelfs van dit weekend (persoonlijke mening van de schrijver). Vrijdag ging dus als lekker gezellig de geschiedenis in.
Tevens en dat was ik bijna vergeten.....er was een nog een delegatie van de Rocking Rebels aangekomen, onder andere Twan, ons  nieuwe bestuurslid en ook maatje Michael Molenaar. Mocht ik iemand vergeten hebben sorry , ik was druk aan het filmen... Zaterdag begon druk, de mensen met hun motors, auto's, tenten, caravans en wat al niet meer kwamen in grote getalen. Ik, de cameraman, had een eigen parkeerplek gekregen, maar het duurde even voor ik er was. De eerste band zou een surpriseband zijn... en de surprise was dat ze niet kwamen! Na een aantal mails en WhatsApp berichten was duidelijk dat dit niet meer ging gebeuren. Mike van Lierop, die als MC werkt, kreeg een baantje erbij en werd weer bassist. Gelukkig was iedereen er op de drummer na, deze werd vervangen door de drummer van een super band, namelijk The Ragtones. Wie Rockabilly Roundup zegt weet dat er altijd wat fout gaat daar. Of het licht valt uit, een camera valt op je hoofd, of een gitaar die niet versterkt kan worden... noem maar op. Deze keer viel echter de zang de hele tijd uit.... de plaag geest van Rockabilly Roundup had weer toegeslagen. In de tussentijd konden we een paar Rocking Rebels begroeten namelijk new blood Ruud Jongh, en niemand minder dan Wild Peet schenk!!
De bands waren best goed, maar ik moet wel eerlijk toegeven dat ik niets met blues heb. Dus The Excellos waren niet aan mij besteed...
Deze cameraman had later nog ruzie met een vrouwelijke fan die dacht deze 135 kg zwaargewicht Rocking Rebel aan de kant te kunnen duwen. Dat mislukte en ze vertrok in tranen, wat een zielige jank trien was dat..... GVD, ze kon gewoon niet hebben dat ik een beter staanplaats had dan haar... boeehoee.... Wat wel goed was waren de jongens van Mischief! Die met hun uitgebreide repertoire de zaal aan het swingen kregen. Deze jongens zijn al weer een paar jaar bezig en ze zijn verdomde goed. Tevens waren de Hillbilly Ttunes van Lynette Morgan and the Blackwater Valley Boys erg goed. Het jaar daarvoor vond ik dat er net iets teveel Hillbilly muziek was, maar nu  met 1 band, die nog verdomde goed was ook, was het een lekker klinkend geheel. Jack Rabbit Slim sloot de dag af, en hoe !!! Verdomme zeg die gasten hadden er zin in, de zaal ging op zijn kop. Helaas dropen veel mensen rond de helft van Jack zijn show af, uitgeput maar voldaan ging men naar huis. De diehards bleven en kregen 2 nummers extra, de klappers zonder twijfel !!! De zondag werd het gewone volk weer verrast met nog meer Rocking Rebels. Toon, zijn vrouw Tanja, Three Legs, zijn zoon Jacques en onze geitenman, Jan Meh waren gearriveerd.
Die zondag werd de spits afgebeten door de Rumble Rousers, een Nederlandse band die het steeds beter aan het doen zijn en waar we echt meer van gaan horen. Vooral Wipeout deden ze geweldig met drumsolo stukken die van de plaat niet te onderscheiden zijn !!! De zondag werd afgesloten met een act uit Italië Vince and the Sunboppers. Een zeer goede band met lekkere rockabilly!! Al met al was het een mooi weekend, erg mooi dat er dit keer zoveel Rocking Rebels en new bloods aanwezig waren! Er is veel gebeurd, en weer gaat dit weekend wat mij betreft in de boeken als zeer geslaagd.

Let op: volgend jaar is de Rockabilly Roundup op vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli!
 
 

Keer terug naar het overzicht.